BESPLATNA DOSTAVA UNUTAR HRVATSKE ZA SVE NARUDŽBE

Valuta:

O plutu

Na području Mediterana vladaju optimalni uvjeti za uzgoj prirodnog pluta koje se dobiva od kore hrasta plutnjaka. Obilne kiše, kratka sušna razdoblja, blage zime i plodno tlo potiču pravilan rast šuma hrasta plutnjaka.

Pluto je vanjsko tkivo vazdazelenog hrasta plutnjaka Querqus Suber, koji raste samo na odabranim lokacijama u zapadnom dijelu Mediterana, između ostalog u sjevernoj Africi, južnoj Francuskoj, u Italiji, Španjolskoj i Portugalu. Na cijelom svijetu hrast plutnjak se uzgaja na 2,5 mln hektara. Najveću površinu šume hrasta plutnjaka zauzimaju u Portugalu, gdje se posljednjih godina provodi akcija pošumljavanja neobradivih zemljišta hrastom plutnjakom.

Portugal je nedvojbeno domovina hrasta plutnjaka, a količina pluta koje se tamo proizvodi prelazi polovinu svjetske proizvodnje. Berba pluta se vrši u skladu s pravilima koja se temelje na višegodišnjem iskustvu. Koru iz drveta skidaju samo najiskusniji radnici, i pažljivo se odabire vrijeme berbe, pri čemu se uzimaju u obzir i vremenske prilike. Prirodno pluto je nepropusno za vodu i zrak. Štiti drvo od gubitka vode, djelovanja bakterija i mikroorganizama, promjenama temperature, a također pred požarima, koji su česta pojava na ovim područjima.
Plaćanje na siguran način
Jeftina dostava
Vrhunska kvaliteta
Zaštita potrošača