BESPLATNA DOSTAVA UNUTAR HRVATSKE ZA SVE NARUDŽBE

Valuta:

Pluto u roli

Odaberite debljinu:

preload spinner

preload spinner
{{text.SALE}}
{{product.SalePercentage}}%
{{product.Title}} {{product.Title}}

Trebate li veliku pluto ploču za poruke? Naručite odmah!

Pluto u roli je proizvod vrhunske kvalitete, proizveden od prirodnog pluta, kojeg može koristiti na raznorazne načine. Nastaje miješanjem portugalskog plutenog granulata s ekološkim ljepilom. Srednjezrnato pluto u roli je idealno za oblaganje plutom velikih površina bez vidljivih spojeva. Takav pano od pluta za pribadanje je savršeno rješenje ne samo za škole i učilišta, nego i za urede i domaćinstva. Valja skrenuti pažnju na izrazito laku montažu, koju može obaviti čak i i ako niste majstor. Dovoljno je samo izrezati pluto pomoću običnog noža za tapete i zalijepiti ga pomoću bilo kakvog kontaktnog ljepila za drvo ili ljepila za pluto. Zahvaljujući svojoj visokoj elastičnosti pluto izolacija ne drobi se u mrvice prilikom rezanja, pa rubovi plutenih obloga ostaju ravni i estetični kroz dugo vrijeme.

Samoljepljivi sloj je prikladan samo za lijepljenje glatkih, ravnih, čistih površina bez prašine (npr. gips kartona ili ploča za namještaj).

Koja debljina pluta u roli je najbolja?

Najuobičajenije pribadače za pluto ploče imaju šiljak dužine otprilike 11 mm. Da biste mogli slobodno i pouzdano pribadati na svoju pluto ploču dokumente u uredu ili kod kuće slike s ljetovanja, trebate pluto materijal debljine od 5 do 10 mm. Industrijsko pluto debljine od 2 do 4 mm bit će prikladno ako imate neku mekanu podlugu na koju želite zalijepiti dekorativni sloj pluta. Kao podlogu pod tako tanko pluto u roli možete uporabiti meku ploču vlaknaticu, stiropor ili karton. Ako Vam više stalo do debljine pluta u roli nego do površinskih dimenzija, odaberite srednjezrnatu pluto ploču debljine preko 10 mm. Takav debeo pluteni materijal možete zalijepiti direktno na zid ili drugu podlogu ili pak uporabiti za izradu plutenu pregradu između stolova u uredskim prostorijama, koja će pružiti zvučnu izolaciju a istovremeno može služiti kao lako dostupan pluto pano.

Tražite li pluto za druge namjene?

Naše pluto u roli je univerzalno, možete ga koristiti kao pluto ploču za poruke kod kuće, u uredu ili u školi, ali isto dobro možete ga uporabiti kao toplinsku ili zvučnu izolaciju zidova. Naš pluteni materijal može se također uporabiti za izradu pluto-gumenih brtvi, plutenih podmetača te kao visokokvalitetna plutena podloga za panele ili tepisone. Izuzetna svojstva pluta u roli su visoko cjenjena i u maketarstvu, gdje se pluto koristi za izradu arhitektonskih ili željezničkih maketa i kao kockice od pluta te plutene prostirke za jogu ili finess.

Montaža, odnosno kako i pomoću čega postaviti pluto u roli na zid?

Pluto na metre je iznimno praktičan i popularan materijal, jer omogućuje jednostavno postavljanje na više različitih načina. Najjednostavniji način postavljanja je uporaba ljepila za pluto. Profesionalno ljepilo za pluto u rolama je Wakol D-3540, možete ga kupiti u kategoriji „ljepila za pluto“. Na svaki kvadratni metar pluta će Vam trebati cca. 200 grama ljepila, dakle jedno malo pakovanje od 0,8 kg bit će dovoljno za jednu rolu npr. 1 x 4 m, dok veliko pakovanje od 2,5 kg bit će dovoljno za čak 12 m2. Naravno, za postavljanje ne morate koristiti ljepila namijenjena isključivo za pluto. Ne bi trebalo biti problema ako uporabite popularna montažna ljepila ili jaka ljepila za drvo. Isplati se izabrati jedan od kontaktnih preparata, koji brzo vezuju, jer će to znatno ubrzati i olakšati posao, naročito manje vještim majstorima.

 
Plaćanje na siguran način
Jeftina dostava
Vrhunska kvaliteta
Zaštita potrošača